Zijnsgeoriënteerde Meditatie Vervolgcursus

 

Ervaar de rijkdom van het leven in het Nu

Maak contact met je open, al verlichte aard

 

Voor mensen die, naast ontspanning, meer de rijkdom en volheid van het leven in het nu willen ervaren, bied ik een (vervolg) training Zijnsgeoriënteerde meditatie aan.

 

 

Uitgangspunt is, dat je al vrij bent. Vrijheid is de open, heldere, al verlichte aard van je bewustzijn. Ervaarbaar in het hier en nu.

 

-  Je leert oordeelloos aanwezig te zijn bij al je ervaringen, precies zoals het nu is.

-  Je gaat, als vanzelf, ontspannen omdat je niet van je ervaringen weg hoeft en jezelf niet hoeft te verbeteren/veranderen.

-  Je gaat beter luisteren naar je innerlijke signalen (lichamelijk en gevoelsmatig). Hierdoor kan je bewuster keuzes maken over wat je wel en niet wil.

-  Je gaat meer ruimte ervaren omdat je niet meer samenvalt met je gedachtes en gevoelens.

- In deze ruimte kan je natuurlijke aard ervaarbaar worden. Die toont zich vaak door kwaliteiten als vreugde, helderheid, gemak, kracht, compassie en een gevoel van in contact zijn (met jezelf en de wereld).

-  Je kan gaan zien dat deze kwaliteiten een uitstraling zijn van de open roerloze niet kiezende grond van jouw geest.

-  Je kan zien dat de grond van jouw geest al verlicht, al vrij is. Omdat de aard van jouw geest al verlicht is zijn alle ervaringen die daarin plaatsvinden dat ook.

 

We zullen gebruik maken van lichaamsoefeningen, visualisaties en zitmeditatie, (vanuit Zijnsoriëntatie.)

 

Deze doorgaande groep is een vervolgcursus op de Zijnsgeorienteerde basiscursus. Heb je de basiscursus niet gevolgd en wel (wat) ervaring in meditatie en / of mindfulness dan is deelname  mogelijk. Wel gaat hier dan een (telefonisch) kennismakingsgesprek aan vooraf. In dit gesprek zal ik Zijnsgeoriënteerde meditatie verder toelichten en ben ik benieuwd naar jouw ervaring in (Zijnsgeorienteerde) meditatie.

 

Data:      do:20, 27 jan., 3, 10, 17, 24 febr., 10, 17, 24, 31 maart, 7, 14, 21 april 2022

Tijd:        20.15u tot 21.45u
Kosten:   € 227,50
Locatie:   Patioschool De kleine Prins, Weltevreden 8, 3731 AL De Bilt

Trainer:   Peter Valstar

 

Aanmelden: info@astara-coaching.nl

U ontvangt van mij een inschrijfformulier.